Boka tid!

Rynkreducering


Sollentuna Laser Center erbjuder, i samarbete med specialistläkare, rynkreducerande behandlingar med Botox®, Stylage samt Juviderm

OBS! Samtliga medicinska behandlingar utförs av legitimerad specialistläkare och leg sjuksköterska.

Botox

Veck och rynkor i huden orsakas av naturligt åldrande, solljus och rökning. Tyngdkraften under dagen och trycket mot ansiktet under sömn bidrar ytterligare till uppkomsten av linjer i ansiktshuden. Vid mimik som uttrycker sinnesstämningar såsom ilska, bekymmer och stress ger aktiviteten i ansiktsmuskulaturen upphov till speciella rynkor. Genom åren har olika behandlingsformer, däribland plastikkirurgi och laser använts för behandling av hudveck och rynkor. Under 1980-talet utvecklades nya former av lättillgängliga och ofarliga metoder bland annat genom injektion av substanser som minskar muskelaktiviteten, Botox, kan rynkor och linjer i huden slätas ut.

Botulinumtoxin (Botox®) har använts i medicinska sammanhang sedan 1980. Under 1990-talet började Botox att användas vid kosmetisk behandling av rynkor. Botox har sedan dess med framgång använts mot veck i pannan och linjer i yttre ögonvrån, så kallade "kråksparkar". I USA och Europa har fler än 100 000 behandlingar givits. Vid behandling med Botox sprutas en mycket liten mängd av ämnet in i några punkter av den aktuella muskulaturen och muskeln kommer därmed att försvagas.

Många människor rynkar pannan när de är stressade, okoncentrerarde eller trötta. Detta kan ge oönskade signaler till omgivningen och ibland uppfattas som irritation och ilska. Botox slappnar av den överspända muskulaturen som ger upphov till rynkorna. Effekten inträder under den första veckan efter injektionen och kvarstår sedan i 3-8 månader.

Behandlingen upprepas i regel 3 gånger under det första året och glesas därefter ut under de följande åren. Muskulaturen försvagas och med tiden reduceras de tidigare rynklinjerna.

Kunskapen om balansen mellan de fina muskelgrupperna i ansiktet utnyttjas vid Botoxinjektionen för att uppnå ett "ögonbrynslyft". Du uppfattas genom denna behandling som mer avspänd och harmonisk. En "öppnare blick" är en vanlig beskrivning från anhöriga och vänner.

Om du överväger rynkreducering är du välkommen att kontakta oss eller komma in till oss på Sollentuna Laser Center.