Carboxy injicerar små mängder koldioxid under huden som bryter ner lokala fettdepåer, behandlar ärr och stretch marks, minskar förekomsten av celluliter samt stimulerar kroppens kollagenproduktion vilket stramar upp huden.

 

HUR FUNGERAR DET?

Carboxyterapi fyller upp huden med koldioxid precis under dess yta, kroppen tolkar detta som att huden lider av syrebrist och som motreaktion ökar kroppen blodflödet och tillväxtfaktorer som VEGF (vascular endothelial growth factor) vilket bidrar till att nya blodkärl skapas. Reaktionen blir lite olika beroende på vilken plats och vad du behandlar, men förklaras enklast genom att förekomsten av syre och näringsämnen ökar i det behandlade området och förbättrar cirkulationen markant. Den ökade syrehalten kan t.e.x användas för att förbränna överflödigt fett eller minska hudbristningar från exempelvis graviditeter. Även hudens spänst påverkas av Carboxy eftersom det ökade blodflödet på den behandlade platsen stimulerar kroppens naturliga produktion av kollagen som i sin tur stramar upp huden och reducerar fina linjer, rynkor och mörka ringar under ögonen.

 

VAD KAN JAG BEHANDLA MED CONCERTO, CARBOXY OCH ULTIM?

Carboxy-funktionen används till mycket men de vanligaste behandlingarna är av;Stretchmarks
Celluliter
Mörka ringar under ögonen
Slapp hud
Ärr
Fettansamlingar

 

EFTER BEHANDLINGEN

Det finns en liten risk för blåmärken vid behandling med Carboxy therapy. Vanligtvis kan ögonlocken behandlas utan att lämna några märken, vilket gör det en verklig bekymmersfri behandling. Det finns inga kända risker med Carboxy therapy. Koldioxidinjektion har använts på ett säkert sätt i åratal för att underlätta operationer i buken.

 

FÖRHÅLLNINGSREGLER

Alla friska personer behandlas med Carboxy therapy. Vi behandlar dock inte gravida och ammande kvinnor.