Sollentuna Laser Center är en klinik som rekommenderas av läkare och sjukhus. På kliniken jobbar specialistläkare som kan ge rådgivning och avancerade behandlingar.

 

VACKER DYGNET RUNT - SIMMA, GRÅT, LÅT DET REGNA!

Med micropigmentering (permanent make-up) ser vi till att du är vacker dygnet runt.

 

Permanent Make-Up (Micropigmentering) innebär att vi gör ett implantat i huden med EU-godkända medicinska färger bestående av järnoxid som inte innehåller några tungmetaller eller är allergiframkallande.

 

Innan behandlingen bestämmer vi färger och former tillsammans.

Behandlingen är normalt inte smärtsam men vi kan erbjuda viss form av bedövning om det behövs. Med permanent make-up (micropigmentering) bör man undvika sol och använda solskyddscreme med hög soldkyddsfaktor. Läkningstiden för det behandlade området är 3 till 8 dagar. Under tiden måste huden skötas på rätt sätt. Sol och solarier bör undvikas och solskyddscreme med hög solskyddsfaktor bör användas. Återbesök bör ske inom 1 till 2 månader.

 

ÖGONBRYN

Vi markerar dina ögonbryn och ger dem en vackrare form samt rekonstruerar eller förstärker dem.

 

EYELINER

Eye-liner ger dig större och vackrare ögon och får dina ögonfransar att se tätare ut vilket ger en vacker inramning runt ögat.

 

LÄPPAR (LIP-LINER)

Munkonturen kan markeras, färgsättas och förstoras efter dina egna önskemål och din personlighet.

 

AREOLAREKONSTRUKTIONER (VÅRTGÅRDSPIGMENTERING)

Färgsättning av förlorat hudpigment och pigmentering av ärr.

 

ÄRRKAMOUFLAGE

Hudfärg av micropigment appliceras i huden och döljer missprydande operationsärr, brännskador etc.

 

KONSULTATION

Vill du diskutera dina möjligheter så låt oss ge råd och tips om vilken form av permanent make-up (micropigmentering) som passar just dig. Kontakta oss på Sollentuna Laser Center!

ATT TÄNKA PÅ EFTER EN PERMANENT MAKE-UP (MICROPIGMENTERING)

En permanent make-up/kosmetisk pigmentering innebär att en EU-godkänd, medicinsk färg tatueras in i huden. Färgen kommer aldrig att försvinna helt men reduceras när hudens cellförnyelse fortskrider, varför vi rekommenderar en korrigerande behandling c.a. 2-5 år efter första ingreppet för att bibehålla ett perfekt resultat.

 

Behandlingen utföres av sjuksköterska under strikt hygieniska former. Patienten erhåller om så önskar lokalbedövning innan behandlingen. Vi använder oss av Emla salva.

 

Då kunden har ett medicinskt tillstånd som eksem, psoriasis, alopecia osv. kan pigmenteringen avvika från normen och då kan det behövas korrigeringar till en kostnad från 1500 kr per gång.

 

Färg, form och placering av pigmentering bestäms av patienten själv med bistånd av terapeuten. Terapeuten förbehåller sig dock rätten att avvisa ingrepp som hon anser skulle misspryda patienten.

 

Ca 50% av färgen som patienten har i sin pigmentering reduceras omedelbart efter ingreppet, under läkningsprocessen. Sålunda kan man inte se det färdiga resultatet av en pigmentering omedelbart efter ingreppet, utan måste vara medveten om att man då kan vara lite svullen, få blåmärken, bli rödflammig och se "sminkad" ut. Det tar mellan 3-7 dagar innan en permanent make-up behandling har läkt. Under den tiden bildas färgskorpor som sedan ramlar av. Det är en fördel att göra en Laktoserum- och Ultraljudsbehandling före en permanent make-up. Först efter läkningstidens slut kan man se det färdiga resultatet. För att patienten skall få önskat resultat krävs dock noggrann eftervård enligt nedanstående punkter:

  • Ingen tvätt, dusch eller beröring  av det pigmenterade området under de första 72 timmarna.
  • Se till att ha vaselin eller helosansalva på området hela tiden under läkningstiden (ca en-två veckor )
  • Att gnugga, gnida eller på annat sätt manipulera med pigmenteringen och dess färgskorpor under läkningstiden är helt förkastligt eftersom det finns en viss risk för ärrvävnad, infektion och en för stor färgreduktion.
  • Vi rekommenderar att du avstår från all annan makeup under läkningstiden.
  • Kom ihåg att de sju första dagarnas eftervård bestämmer hur din pigmentering ska se ut de kommande åren.
  • Det är viktigt att du bokar ett återbesök inom 5 veckor för ifyllning så att make-upen blir mer bestående.

 

Kom ihåg: de sju första dagarnas eftervård bestämmer hur Er pigmentering skall se ut under de kommande fem åren!

 

Om Du är intresserad av permanent make-up så är du välkommen att kontakta oss eller komma in till oss på Sollentuna Laser Center.